CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Paul Grod, Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Șefa statului a avut, astăzi, o întrevedere cu Paul Grod, Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, o organizație care reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni din diasporă. Discuțiile au fost despre războiul din țara vecină, despre stabilitatea regională și rolul Moldovei în menținerea acesteia și despre ucrainenii care și-au găsit refugiul în Republica Moldova.   

Țara noastră rămâne angajată să susțină refugiații din Ucraina și oferă protecție temporară pe modelul Uniunii Europene, care asigură integrarea în câmpul muncii, accesul la servicii de sănătate și asistență socială și integrarea copiilor ucraineni în sistemul de învățământ. Interlocutorii au vorbit și despre importanța implicării celor două diaspore în dezvoltarea Republicii Moldova și a Ucrainei, prin atragere de talent, investiții și mobilizarea susținerii politice în țările gazdă. 

Pe final, Președinta a reconfirmat că țara noastră va continua cooperarea strânsă cu Ucraina pe calea comună de aderare la Uniunea Europeană.