CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu vicepreședinta Grupului Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde. În contextul războiului din vecinătate, șefa statului a spus că Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru a crea mecanisme funcționale de răspuns rapid la crize și a reduce gradul de vulnerabilitate a țării. Așa cum una dintre principalele preocupări este securitatea energetică, se impune restructurarea acestui sector, pentru a diversifica sursele de energie, a le putea accesa la prețuri rezonabile și a spori investițiile în regenerabile.

Președinta Maia Sandu a apreciat colaborarea pe care o avem cu Banca Mondială în domenii-cheie, precum educația, agricultura și îmbunătățirea serviciilor publice. Șefa statului a subliniat că, în aceste condiții dificile, este important să consolidăm capacitățile instituțiilor publice. La fel, este nevoie să dezvoltăm rapid și alte sectoare care să faciliteze creșterea economică, precum domeniul IT și digitalizarea.