CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului îl felicită pe noul Cancelar Federal cu ocazia alegerii în funcție și își exprimă recunoștința față de doamna Angela Merkel

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare noului Cancelar Federal, Olaf Scholz, ales astăzi de Bundestagul german în această funcție. Șefa statului i-a urat succes și și-a exprimat speranța într-o bună colaborare pe viitor, așa cum a fost mereu în relația cu Germania.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat, totodată, recunoștința profundă față de doamna Angela Merkel, pe care a avut onoarea să o cunoască personal. „Este Politicianul-model care, în cei 16 ani cât a fost Cancelar Federal, a condus cu înțelepciune și hotărâre propria țară, a dat tonul politicii europene și internaționale, dar și a reușit să fie prietenul unor țări aflate la începutul construcției democratice, precum Republica Moldova”, menționează șefa statului. În numele cetățenilor Republicii Moldova, Președinta Maia Sandu i-a mulțumit deja fostului Cancelar Federal „pentru prietenie și pentru mâna de ajutor pe care Germania ne-a întins-o de fiecare dată în momentele grele, pentru proiectele comune dezvoltate în localitățile țării noastre și pentru susținerea puternică pe care ne-a oferit-o pe calea integrării europene”.