CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului despre suspendarea licenței unor posturi TV: „Protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sanduvenit cu o reacție la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a suspenda, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. „Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea”, a punctat șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a subliniat căîn situația incertă în care suntem, este foarte important să prevenim orice încercare de destabilizare a țării. „Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru - să scape de justiție”, a conchis șefa statului.