CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a discutat cu europarlamentarii Dragoș Tudorache și Andrzej Halicki

Președinta Maia Sandu a avut sâmbătă o întrevedere cu europarlamentarii Dragoș Tudorache și Andrzej Halicki. Discuțiile au vizat cooperarea între Parlamentul European și Republica Moldova, în contextul Dialogului Jean Monnet - instrumentul dezvoltat de Parlamentul European pentru promovarea păcii și democrației prin dialog parlamentar.

Președinta a mulțumit parlamentarilor că legislativul european menține Republica Moldova ca prioritate pe agenda UE și a subliniat progresele pe care echipa de la guvernare le-a înregistrat în îndeplinirea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene la acordarea statutului de țară candidată la aderare. Șefa statului a menționat că guvernarea de la Chișinău rămâne fermă în angajamentul de curățare și reformare a  justiției, de combatere a corupției mari și eliminarea influenței grupurilor criminale asupra economiei, politicii și mass-media.

Parlamentul European este un adevărat susținător al parcursului european al Republicii Moldova, iar Președinta Maia Sandu a reiterat importanța cooperării cu forul european în vederea accelerării aderării țării noastre la Uniunea Europeană.