CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a avut o discuție cu solistul trupei „Okean Elzî“, Sveatoslav Vakarciuk

Președinta Maia Sandu l-a salutat astăzi pe solistul trupei „Okean Elzî“, Sveatoslav Vakarciuk, care în această seară va susține un concert caritabil la Chișinău, în cadrul turneului „Help for Ukraine” - „Ajutor pentru Ucraina”.

„I-am spus că suntem recunoscători pentru sacrificiul făcut de poporul ucrainean în aceste peste 300 de zile de război - un sacrificiu prin care ne apără și pe noi, cei din Republica Moldova. L-am asigurat că poziția noastră rămâne fermă - Rusia trebuie să plece din Ucraina - și că vom continua să sprijinim țara vecină în lupta sa pentru libertate”, a punctat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit lui Sveatoslav Vakarciuk pentru cuvintele calde adresate oamenilor din Moldova, care au ajutat și continuă să ajute refugiații ucraineni. „Am primit cu drag lumina de la Bethleem, pe care i-au transmis-o artistului, pentru a o aduce la Chișinău, ostașii ucraineni din Herson. I-am oferit, la rândul meu, o monedă comemorativă cu „Pomul Vieții”, dorindu-i poporului ucrainean victoria mult-râvnită și pace în noul an”, a mai spus șefa statului.