CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministrul au desfășurat întrevederea săptămânală

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

Oficialii au discutat mai multe chestiuni legate de aprobarea de către Guvern a bugetului pentru anul 2021 și transmiterea documentului spre examinare în Parlament.

De asemenea, părțile au abordat problema privind plafonarea taxelor locale – această inițiativă este susținută de majoritatea administrațiilor publice locale și de investitori, inclusiv de cei de peste hotare.

În cadrul discuției s-a menționat și faptul că actuala conducere a țării intenționează să continue implementarea proiectelor de infrastructură de amploare, inclusiv prin atragerea investitorilor străini.

De asemenea, în cadrul ședinței oficialii au examinat situația din domeniul sănătății, care se agravează din cauza creșterii fără precedent a numărului de persoane contaminate cu COVID-19, atât în Moldova, cât și în lume.

În legătură cu aceasta, s-a menționat faptul că, deși sistemul național de sănătate dispune la moment de numărul necesar de paturi și de utilaje pentru combaterea epidemiei, se resimte o insuficiență acută de cadre medicale. Din acest motiv, conducerea de vârf a țării a venit cu un apel repetat către cetățeni să respecte cu strictețe toate regulile sanitar-epidemiologice.