CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti i-a înmânat „Ordinul Republicii” naistului și compozitorului român Gheorghe Zamfir

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat astăzi, 4 noiembrie a.c., la Reședința de stat, „Ordinul Republicii” naistului și compozitorului român Gheorghe Zamfir.

Distincția supremă a statului i-a fost conferită domnului Gheorghe Zamfir prin decret prezidențial pe 15 mai 2013 „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuția substanțială la promovarea valorilor culturale naţionale și activitate de creație prodigioasă”.

Șeful statului și-a exprimat admirația față de creația artistului român, urându-i sănătate și noi realizări profesionale. „V-am acordat distincția supremă a Republicii Moldova pentru măiestria cu care exprimați, prin intermediul muzicii, sufletul acestui neam. Simțim că sunteți un om care ne iubește și ne reprezintă”, a declarat Nicolae Timofti.

Gheorghe Zamfir a mulțumit președintelui Republicii Moldova pentru acordarea „Ordinului Republicii”. „În urma primelor cinci concerte susținute la Chișinău în 1990, în drumul meu din exil spre țară, am rămas cu trup și suflet atașat de oamenii de aici. Au fost atunci zece zile de lacrimi, emoții  și speranțe, alături de cei mai iluștri oameni de cultură, în frunte cu marele poet, regretatul Grigore Vieru. Puteți conta mereu pe aportul meu sufletesc, spiritual și uman, dle președinte”, a spus Gheorghe Zamfir.