CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a vizitat Judecătoria Botanica din Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a vizitat astăzi, 17 octombrie a.c., Judecătoria Botanica din Chișinău, al cărei sediu a fost renovat recent, printr-o investiție de 12 milioane de lei proveniți din fonduri bugetare.

Șeful statului s-a arătat satisfăcut de noile condiții în care vor lucra magistrații de la Judecătoria Botanica, dar a subliniat că această investiție trebuie să-i responsabilizeze pe judecători, astfel încât actul de justiție din Republica Moldova să fie corect și transparent.

Președintele Timofti a vorbit în context și despre importanța majorării salariilor judecătorilor. Domnia sa și-a exprimat speranța că Parlamentul va susține pachetul de legi aprobat ieri de către Guvern, care prevede, printre altele, majorarea salariilor în sistemul judecătoresc. „Acest pachet de legi ne va ajuta să schimbăm calitatea actului de justiție. Judecătorii merituoși vor fi salarizați adecvat, iar cei care nu consimt să adopte noile practici și să facă dreptate oamenilor, trebuie să plece. Sau noi îi vom sili să plece”, a declarat Nicolae Timofti în fața magistraților de la Judecătoria Botanica a capitalei.

Șeful statului a dat asigurări că renovarea instanțelor de judecată va continua pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Președintele a fost însoțit în vizita sa la Judecătoria Botanica a capitalei de către liderul PLDM, Vlad Filat, ministrul Justiției, Oleg Efrim, președintele CSM, Nichifor Corochii, președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, și alți oficiali.