CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la priveghiul fostului director al Institutului Național al Justiției, Anastasia Pascari

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 26 septembrie a.c., la priveghiul fostului director al Institutului Național al Justiției, Anastasia Pascari.

Șeful statului, însoțit de secretarul general al Administrației prezidențiale, Ion Păduraru, și de consilieri prezidențiali, a depus un buchet de flori la sicriul cu corpul neînsuflețit al Anastasiei Pascari, depus la sediul Institutului Național al Justiției. Nicolae Timofti a exprimat condoleanțe familiei îndurerate.

În discursul rostit în fața celor prezenți, șeful statului a deplâns moartea prematură a celei care i-a fost colegă la Curtea Supremă de Justiție. „Anastasia Pascari a fost un profesionist desăvârșit și un om extraordinar, care se bucura de respectul tuturor colegilor săi. Ea a promovat valorile unei justiții imparțiale și transparente. Moartea Anastasiei Pascari reprezintă o grea pierdere pentru justiția din Republica Moldova”, a declarat președintele Nicolae Timofti.

Anastasia Pascari a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, după care a activat în diverse funcţii din domeniul de drept. În perioada 1984-2010 a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie, iar din 2010 până în prezent a exercitat funcția de director al Institutului Național al Justiției.