CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yacoub Yousef Al Hosani

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 25 septembrie a.c., o întrevedere cu Yacoub Yousef Al Hosani, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova, cu reședința la București, cu ocazia încheierii misiunii sale.

Șeful statului i-a mulțumit diplomatului pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor Republicii Moldova cu Emiratele Arabe Unite, exprimându-și convingerea că există oportunități de extindere a colaborării bilaterale. „Deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Qatar oferă noi perspective pentru intensificarea relațiilor comerciale dintre țările noastre, precum și cu alte state din sud-vestul Asiei”, a spus Nicolae Timofti.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău doresc atragerea investițiilor companiilor din EAU în economia națională, în special în proiecte de modernizare a infrastructurii drumurilor.

La rândul său, ambasadorul Yacoub Yousef Al Hosani a declarat că semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor și a Convenţiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit şi pe proprietate va impulsiona colaborarea economică dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Yacoub Yousef Al Hosani a salutat deschiderea unei curse aeriene regulate a companiei „Fly Dubai” între capitalele celor două state. „În anul 2012 Emiratele Arabe Unite au fost vizitate de 17.000 de turiști moldoveni, iar odată cu lansarea acestei linii aeriene fluxul de călători se va mări considerabil”, a spus diplomatul.

Nicolae Timofti și Yacoub Yousef Al Hosani au convenit ca autoritățile de la Chișinău și cele de la Abu Dhabi să inițieze discuții privind extinderea colaborării mutuale.