CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe al României

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 19 noiembrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe al României.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția față de evoluția relațiilor bilaterale și a mulțumit pentru susținerea fermă și dezinteresată din partea României a parcursului european al Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a subliniat importanța ratificării la Summit-ul de la Vilnius a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană și semnării documentului în 2014, pe parcursul mandatului actual al Comisiei Europene, dar și al Parlamentului și Guvernului de la Chişinău. Președintele Republicii Moldova a salutat raportul recent al Comisiei Europene cu privire la propunerea de anulare a vizelor pentru cetățenii moldoveni în Uniunea Europeană.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean, a declarat că autoritățile de la București doresc aprofundarea relației cu Republica Moldova, în acest sens partea română venind cu propunerea de a desfășura o ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București în prima jumătate a anului 2014. Oficialul a subliniat interesul oamenilor de afaceri din România de a participa la procesul de privatizare a proprietății de stat, inițiat de Guvernul de la Chișinău.

„Demararea proiectelor de interconexiune energetică dintre România și Republica Moldova oferă noi perspective de dezvoltare a colaborării reciproce”, a relevat Titus Corlățean.

Ministrul Afacerilor Externe al României și-a exprimat încrederea că Acordul de asociere al Republicii Moldova cu UE va fi semnat în 2014. „Progresele realizate de autoritățile de la Chișinău în vederea realizării angajamentelor luate în cadrul programului Parteneriatului Estic vor facilita parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat diplomatul.