CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Preneet Kaur, ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Indiei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 24 septembrie a.c., o întrevedere cu Preneet Kaur, ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Indiei.

Șeful statului a subliniat importanța valorificării potențialului cooperării economice dintre cele două state. Președintele Nicolae Timofti a declarat că Republica Moldova dorește atragerea investițiilor și aplicarea tehnologiilor indiene în domeniile sănătății, energiei regenerabile și agriculturii.

„Experiența Indiei în dezvoltarea tehnologiilor informaționale reprezintă un exemplu de adaptare a unei țări la schimbările din lumea modernă. Totodată, piața de desfacere din India reprezintă un interes deosebit pentru producătorii de vin din Republica Moldova”, a spus șeful statului.

Preneet Kaur, ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Indiei, a pledat pentru intensificarea dialogului politic și dezvoltarea relațiilor economice dintre India și Republica Moldova. „Peste 50 de companii farmaceutice indiene își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova. Respectarea celor mai avansate standarde de calitate în fabricarea medicamentelor reprezintă o prioritate pentru firmele indiene”, a spus Preneet Kaur. Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Indiei a declarat că intensificarea relațiilor dintre Camerele de Comerț și Industrie ale celor două țări, precum și organizarea unor forumuri de afaceri, ar dinamiza schimbul comercial dintre India și Republica Moldova.

Aceasta este a două vizită în ţara noastră a unui oficial de asemenea rang din India. În anul 1994 secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Indiei, V.K. Grover, a efectuat o vizită în Republica Moldova.