CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Rab Nawaz Khan

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 28 noiembrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Rab Nawaz Khan, cu reședința la București, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului i-a mulțumit ambasadorului Rab Nawaz Khan pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor bilaterale, exprimându-și convingerea că există oportunități de extindere a colaborării mutuale.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău doresc atragerea investițiilor companiilor străine în economia națională, în special în proiecte de modernizare a infrastructurii.

La rândul său, ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Rab Nawaz Khan a reiterat interesul țării sale pentru intensificarea cooperării bilaterale în sectorul farmaceutic și agricultură. Diplomatul a anunțat că pentru  începutul anului 2014 este preconizată o vizită a oamenilor de afaceri din Pakistan în Republica Moldova.

Domnul Rab Nawaz Khan a salutat progresele obținute de Republica Moldova în procesul de integrare europeană, menționând că alinierea la standardele Uniunii Europene va facilita accesul companiilor moldovenești pe piețele internaționale.

La rândul său, Nicolae Timofti a subliniat că transformarea europeană a Republicii Moldova va permite consolidarea instituțiilor democratice și va asigura bunăstarea cetățenilor.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti și Rab Nawaz Khan au abordat și alte chestiuni privind relația dintre Republica Moldova și Republica Islamică Pakistan.