CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril

Președintele Moldovei, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril. Întrevederea a avut loc în Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov) din Moscova. Șeful statului l-a felicitat pe Sfinţia Sa cu luminoasa sărbătoare a Naşterii Domnului, pe care o vom marca curînd. 

Părțile au discutat despre necesitatea protejării şi consolidării valorilor familiei tradiţionale în ţările lumii ortodoxe, ceea ce este un imperativ de importanţă majoră în condiţiile în care valorile creştine sunt supuse deprecierii.  

Igor Dodon a specificat că, în prezent, Moldova este un avanpost al lumii ortodoxe, o avangardă a luptei pentru valorile creştine, și că   Biserica Ortodoxă este instituția cu cea mai mare autoritate în societatea moldovenească. 

Patriarhul Kiril a primit invitația președintelui de a efectua o vizită pastorală în Moldova şi de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chişinău, în luna septembrie, 2018. În cadrul aflării în Moldova s-a convenit ca Patriarhul Kiril să viziteze și alte regiuni ale țării, inclusiv Găgăuzia și regiunea transnistreană.