CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu: „Trebuie să construim o societate care prețuiește și practică sportul nu declarativ, ci prin acțiuni concrete”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia de înmânare a diplomelor pentru sportivii și antrenorii ce ne-au reprezentat țara la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo în această vară. La competiție tinerii noștri sportivi au reușit să obțină performanțe remarcabile - o medalie de bronz și 12 locuri de frunte. 

Șefa statului a apreciat curajul lor și dedicația de care au dat dovadă. „Ei sunt un exemplu și o sursă de inspirație pentru tânăra generație, dar și ambasadori ai Republicii Moldova în toată lumea”, a declarat doamna Maia Sandu în cadrul ceremoniei de înmânare a diplomelor.

Potrivit Președintei Maia Sandu, activitatea fizică și sportul sunt catalizatori ai schimbării sociale pentru dezvoltare, însă țara noastră dispune de resurse limitate, iar asta ne obligă să alocăm cu grijă resursele pe care le avem. „Trebuie să investim în sport, ca să construim o societate care prețuiește și practică sportul nu declarativ, ci prin acțiuni concrete. Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună”, a mai menționat șefa statului.