CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu și Președinții Austriei și Sloveniei, au marcat Ziua Internațională a Studenților cu o discuție la USM

În a doua zi a vizitei Președintelui Austriei, Alexander Van der Bellen, și a Președintei Sloveniei, Nataša Pirc Musar, șefa statului și omologii săi au marcat Ziua Internațională a Studenților cu o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova. 

„Am vorbit despre ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, despre democrație, pace și securitate, despre integritate academică, dar și despre inteligența artificială și schimbările climatice”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Tot astăzi, Președinta a participat cu Președintele Van der Bellen la Forumul de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de comerț și industrie din ambele țări. „Dezvoltarea economică este o prioritate a Republicii Moldova. Investițiile austriece în domenii precum IT, agricultură, infrastructură, industria auto, creează locuri de muncă și asigură transfer de cunoștințe și standarde înalte. Am încurajat și alte companii austriece să vină pe piața noastră”, a menționat șefa statului. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu împreună cu Președinta Pirc Musarau plantat la Grădina Botanică arbori de tei, teiul fiind unul din simbolurile Sloveniei.