CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu: „Republica Moldova are șansa reală de a face schimbări profunde în domeniul justiției”

Republica Moldova are șansa reală de a face schimbări profunde, sistemice, în domeniul justiției, a anunțat șefa statului, Maia Sandu, la deschiderea Forumului pentru reformarea justiției și combaterea corupției.

În discursul său, Președinta Maia Sandu a menționat că reformarea sectorului justiției este prioritatea numărul unu a guvernării, dar și a cetățenilor. „După mai multe încercări eșuate de a face ordine în justiție, astăzi avem, în sfârșit, ocazia de a mișca carul din loc. Astăzi conducerea țării - președintele, majoritatea parlamentară, guvernul - își dorește ca instituțiile în domeniul justiției să devină funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism”, a declarat doamna Maia Sandu.

Președinta a mai menționat că o altă prioritate a echipei de guvernare este lupta cu corupția mare, cu infractorii care au transformat instituțiile statului în surse de rentă și venit personal.

În cadrul Forumului, șefa statului a adresat și un mesaj pentru angajații din sistemul judecătoresc și din domeniul organelor de drept. „Veniți să puneți umărul la schimbarea pe care am inițiat-o. De data asta, vom reuși. Ne vom folosi toată priceperea, resursele și voința politică în acest scop. Progresul în acest domeniu este necesar - și este inevitabil”, a enunțat Președinta Maia Sandu.