CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu i-a felicitat pe chișinăuieni cu prilejul hramului capitalei

Șefa statului i-a felicitat pe locuitorii Chișinăului cu ocazia sărbătorii orașului, evocând amintiri care au făcut-o să îndrăgească acest oraș: „Am văzut pentru prima dată Chișinăul când aveam 4 ani. Am fost fascinată. Chișinăul arăta foarte diferit de alte localități, cu cafenele unde era cea mai gustoasă înghețată, cu muzee, cinematografe, teatre, cu multe parcuri”. 

Președinta Maia Sandu a mai spus: „Azi pentru noi, cei care locuim în Chișinău, orașul înseamnă, mai ales, prietenii, amintirile și emoțiile trăite aici. Iubim locurile Moldovei pentru experiențele pe care ni le oferă. Iubim Chișinăul pentru că ne face să ne simțim acasă și pentru că aici știm fiecare colț de stradă, fiecare alee din parc, fiecare piață de legume”.

Totodată, Președinta a menționat că fiecare locuitor merită să trăiască într-un oraș modern și european. „Aș vrea ca într-o zi Chișinăul să fie orașul nostru drag nu doar pentru că face parte din noi, ci și pentru că este model de dezvoltare urbană și confort, un oraș cu aer curat, cu transport public modern, cu piste de biciclete și curți curate. Un oraș în rândul capitalelor europene, pe care-l iubim și despre care povestim cu mândrie. La mulți ani, dragi chișinăuieni!”, a spus Președinta Maia Sandu.