CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu: „Deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, cu siguranță, de partea luminii”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe toți cei care, după un an greu, sărbătoresc Crăciunul în această zi. „Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. Despre suflet deschis spre bucuriile cerurilor, dar și spre bucuriile celor apropiați. E despre legătura noastră puternică cu cei plecați și cu cei care vin. Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că, deși pomul din acest an va avea mai puține luminițe, noi vom fi și vom rămâne, cu siguranță, de partea luminii. „De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că, atunci când se vorbește despre spiritul creștin, se are în vedere exact ceea ce au făcut oamenii din Republica Moldova pentru refugiații din țara vecină. „Ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”, a conchis șefa statului.