CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu transmite condoleanțe în legătură cu decesul Președintelui Mircea Snegur și anunță decretarea doliului național

Șefa statului a venit cu un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.  

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Președinta anunță decretarea doliului național: „Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” - cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova.” 


Sursa fot: Moldpres