CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a susținut o conferință de presă pe subiecte de actualitate internă și externă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut astăzi o conferință de presă pe subiecte de actualitate internă și externă.

Președinta a răspuns la întrebările jurnaliștilor referitoare la evoluțiile din ultimele luni din țară, cu accent pe trei componente-cheie: politica internă și tot ce presupune aceasta - problemele sociale și economice, reformele pornite, lupta cu pandemia; situația în sectorul justiție și anticorupție; politica externă și relațiile cu partenerii strategici.

Șefa statului a menționat că, în limita prerogativelor pe care le are, a încercat să contribuie, împreună cu echipa prezidențială, la promovarea reformelor în diverse domenii. În special, este vorba de justiție și combaterea corupției. „Cred că aceasta este cea mai importantă sarcină de moment, dar, pe lângă asta, grija față de veniturile oamenilor și tot ce putem face pentru ca economia noastră să se poată dezvolta într-un mediu mult mai favorabil, inclusiv prin atragerea investițiilor străine. Doar crescând veniturile cetățenilor, prin locuri de muncă mai bine plătite, doar așa vom putea crește prosperitatea tuturor și bunăstarea țării în general”, a declarat doamna Maia Sandu.

Șefa statului a dat asigurări că va continua să promoveze o politică externă activă, care să contribuie la creșterea numărului prietenilor Republicii Moldova, dar și a resurselor financiare și de asistență tehnică pentru țara noastră. Acestea sunt necesare atât pentru sprijinirea bugetului, cât și pentru proiecte concrete de investiții, pentru programe de infrastructură la nivel național sau programe de dezvoltare comunitară la nivel local.

Conferința de presă integrală poate fi urmărită aici.