CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a discutat la telefon cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale cu care se confruntă Republica Moldova. Șefa statului i-a mulțumit pe această cale Președintei pentru susținerea oferită în gestionarea crizei, dar și mobilizarea experților UE la rezolvarea acestei situații. „Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova - și în momente bune, și în momente mai grele. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menționat după conversația telefonică cu doamna Ursula von der Leyen Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără și ritmul implementării reformelor de către Republica Moldova, dar și sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atât în gestionarea pandemiei, cât și în redresarea economică.