CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul Președintei Maia Sandu, către cetățeni, în plenul Parlamentului: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut, astăzi, un discurs către cetățeni, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. În mesajul său, șefa statului a menționat că: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Cu acest mesaj am mers azi în Parlament și în fața tuturor cetățenilor”.

Totodată, Președinta Maia Sandu a subliniat că, nu este de ajuns să ducem Moldova în Uniunea Europeană: „Trebuie să aducem Uniunea Europeană în casele noastre, să construim Moldova europeană. Calea europeană este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, în casa lor. Este, de fapt, unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și puternică”.

De asemenea, în discursul său, șefa statului a mai menționat că toate instituțiile și toți cetățenii trebuie să contribuie la procesul de aderare la UE. „Președinția, Parlamentul, Guvernul, alături de întreaga societate – cu toții vom munci pentru a asigura pacea și securitatea cetățenilor, pentru dezvoltare economică și deschiderea locurilor de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova și pentru o justiție care să facă dreptate”.

Discursul integral poate fi citit aici.