CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Cooperarea moldo-israeliană, discutată de Președinta Maia Sandu și șeful diplomației de la Tel Aviv

Șefa statului a avut, astăzi, o întrevedere cu o delegație din Statul Israel, condusă de Ministrul Afacerilor Externe, Eli Cohen. Dialogul a vizat agenda bilaterală, cooperarea economică și evoluțiile de securitate din regiunea noastră. 

În discuții, Președinta Maia Sandu a încurajat accelerarea procesului de semnare a Acordului bilateral de cooperare juridică pe partea civilă și penală, pe care îl pregătesc Ministerele de Justiție din ambele țări. Șefa statului a subliniat și importanța eforturilor comune în lupta împotriva corupției. De asemenea, s-a vorbit despre prelungirea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din țara noastră în Israel, dar și despre evoluțiile privind semnarea bilaterală a Acordului privind conversiunea permiselor de conducere. 

Președinta a subliniat că suntem interesați să intensificăm cooperarea în sectorul agrar, pentru a crește exporturile pe piața din Israel. La fel, a menționat că suntem interesați să atragem investiții din Israel în domeniul de producere și procesare a produselor agricole. Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domeniul turismului, inclusiv stabilirea mai multor rute de zbor direct.