CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Relațiile moldo-americane, discutate de Președinta Maia Sandu și congresmenul republican Michael McCaul

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Michael McCaul, membru al Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA. Oficialii au discutat despre relațiile moldo-americane și sprijinul oferit de partenerii din Statele Unite pentru agenda noastră de reforme. Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru adoptarea de către Congresul SUA, în aprilie 2022, a unei rezoluții prin care este reafirmat sprijinul pentru suveranitatea, integritatea teritorială și parcursul democratic al Republicii Moldova.

Șefa statului a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Washington cu Nancy Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite. Cele două oficiale au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu Samantha Power, Administratoarea USAID

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început astăzi vizita în Statele Unite ale Americii cu o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) și o bună prietenă a țării noastre. Lidera de la Chișinău a mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine.