CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare Președintelui Republicii Portugheze, domnul Marcelo Rebelo De Sousa

STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE,

Cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Portugheze, Vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sincere felicitări, însoțite de urări de pace, bunăstare și prosperitate poporului portughez. Este, de asemenea, Ziua Comunităților Portugheze și ziua în care ne amintim de marele poet Luís de Camões.

Apreciez înalt raporturile moldo-portugheze de prietenie bazate pe încredere, mai ales în aceste momente dificile legate de pandemie. Sunt convinsă că buna cooperare dintre statele noastre va fi și mai strânsă, iar solidaritatea popoarelor mai puternică.

Folosesc această ocazie pentru a evidenția un aspect important în relațiile bilaterale, prezența în Republica Portugheză a comunității moldave, implicate cu succes în viața socială și economică a țării Dumneavoastră, fapt ce ne bucură mult.

Totodată, îmi exprim convingerea că vizita mea oficială, planificată pentru toamna acestui an, va impulsiona dialogul politic și ne va oferi noi posibilități de colaborare în domenii de interes reciproc.

Reiterând urările de bunăstare portughezilor de pretutindeni, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările distinsei mele considerații.