CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, cu prilejul realegerii în funcție

EXCELENȚĂ,

Vă adresez sincere felicitări cu prilejul realegerii Dumneavoastră în funcția de Președinte al Republicii Portugheze, dorindu-Vă succes în exercitarea noului mandat și realizări importante întru prosperarea țării și a poporului portughez.

Folosind această ocazie, țin să remarc bunele relații de prietenie care unesc statele noastre, evoluția dinamică a colaborării moldo-portugheze în diverse domenii, precum și conlucrarea și susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale.

Apreciez sprijinul pe care Republica Portugheză îl acordă de-a lungul anilor parcursului european al Republicii Moldova și îmi exprim speranța că în perioada actualei președinții portugheze la Consiliul Uniunii Europene țara noastră va beneficia în continuare de sprijin în vederea implementării reformelor asumate prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Totodată, vreau să Vă asigur de interesul și disponibilitatea Republicii Moldova de a extinde și consolida cooperarea bilaterală pe diferite planuri, spre beneficiul ambelor noastre state și popoare.

Reiterând felicitările adresate, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.