CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj adresat locuitorilor orașului Chișinău

DRAGI  CHIŞINĂUIENI,

Vă felicit din toată inima cu ocazia sărbătorii care ne unește pe toți, locuitorii urbei și oaspeții noștri, Hramul localității în care trăim și activăm, acolo unde ne merg copiii la școală și unde ne petrecem timpul alături de oameni dragi.

Sărbătoare creștină, de suflet, Acoperământul Maicii Domnului, cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave, este cinstită pe 14 octombrie, când marcăm Hramul orașului Chișinău – moment special în care putem celebra identitatea noastră și tradițiile ce o definesc.

Cu prilejul acestor evenimente deosebite, Vă urez cît mai multă bucurie Dumneavoastră și celor apropiați, iar „orașului celor șapte coline” – pace și solidaritate interumană. Or, în aceste zile, umbrite de tragedia care a lovit Chișinăul, mobilizarea voluntară și conștientă a întregii societății a fost una destul de impresionantă. Cred cu tărie că doar în astfel de condiții, de manifestare cuprinzătoare a solidarității, vom reuși să depășim dificultățile cu care ne confruntăm.

În calitate de Președinte al Republicii Moldova, țin să dau asigurări, și în acest context, că voi acorda susținere oricărei localități din țară în vederea implementării politicilor de dezvoltare, întrucât doar împreună putem face față tuturor provocărilor.

Urez Chișinăului nostru drag tradiționalul „La Mulți Ani!”, iar Dumneavoastră, stimați chișinăuieni, – „Sărbători fericite!”