CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, se află în vizită de lucru în Republica Moldova

Vicepreședinta Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, este în vizită în Republica Moldova pentru două zile. Astăzi, va avea un prânz de lucru cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În agenda vizitei sunt prevăzute întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, deputații care fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Bulgaria, și cu Prim-ministrul Dorin Recean. 

Miercuri, Președinta Maia Sandu și Vicepreședinta Iliana Iotova vor merge la Taraclia, unde vor participa la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului național al Bulgariei, Vasil Levski. La fel, vor vizita Centrul multicultural pentru tineri „Vasil Levski”, unde vor discuta cu elevii de la patru licee din orașul Taraclia.

Vizita Vicepreședintei Iotova este prilejuită de marcarea Zilei bulgarilor basarabeni pe 29 octombrie și Zilei iluminiștilor bulgari pe 1 noiembrie, când bulgarii sărbătoresc spiritualitatea și identitatea națională. 

Oportunități media:

10.00-10.15 Ceremonia de inaugurare a monumentului lui Vasil Levski, cu participarea domnului Sergiu Prodan, Ministrul Culturii (Taraclia).

10.20-11.00 Turul Centrului multicultural pentru tineri „Vasil Levski” și discuții cu elevii de la patru licee din Taraclia (Taraclia).