CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a prezidat ședința Consiliului Societății Civile pe lîngă președintele Republicii Moldova în format lărgit

În cadrul ședinței a fost făcut un schimb de opinii privind activitatea Consiliului pe parcursul anului 2017 și stabilite unele sarcini pentru viitor.

Igor Dodon a salutat crearea în premieră pe lîngă președintele Republicii Moldova a Consiliului Societății Civile - instrument extrem de eficient de conlucrare cu societatea civilă.

Șeful statului a apreciat dialogul și cooperarea care au fost stabilite cu majoritatea comisiilor, precum și inițiativele care au fost lansate în comun, inclusiv marcarea a 100 de ani de la crearea Republicii Democratice Moldovenești. În context, Igor Dodon a anunțat că astăzi a fost aprobat planul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, îndemnînd membrii Consiliului să se implice activ în realizarea acestuia.

Totodată, președintele a remarcat că instituția prezidențială elaborează o Concepție privind dezvoltarea Republicii Moldova, care va fi transmisă Consiliului Societății Civile spre examinare, ulterior - prezentată cetățenilor.

În final, Igor Dodon a încurajat membrii acestui for să vină și cu alte propuneri și inițiative care ar contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și consolidarea statalității noastre, asigurîndu-i de susținere plenară în vederea realizării acestora.