CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a aprobat planul de acțiuni consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei

Astăzi, șeful statului a desfășurat o ședință cu membrii comisiei de stat pentru elaborarea programul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

În urma discuțiilor a fost aprobat planul de acțiuni care include peste 50 de măsuri concrete, printre care: lansarea celor 3 episoade ale filmului documentar-ştiinţific „Istoria Moldovei”, reconstrucția și revigorarea Monumentelor lui Ștefan cel Mare în localitățile Republicii Moldova, organizarea de festivaluri, concerte, expoziții, concursuri, mese rotunde în care să se reflecte personalitatea marelui domnitor moldav, producerea filmului documentar „Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Țării Moldovei”, turneul de șah consacrat Domnitorului Moldovei, ș.a. De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ va avea loc promovarea personalității Marelui Voievod, editarea pentru bibliotecile şcolare a unei cărţi de opere folclorice despre Ştefan cel Mare.

Lansarea acestor acțiuni va avea loc pe 2 februarie – Ziua statalității Moldovei.

”Ștefan cel Mare a fost un mare om politic, strateg şi diplomat, care pe parcursul vieții a protejat valorile creștine și a apărat integritatea Moldovei, opunîndu-se vehement tuturor provocărilor cu caracter intern și extern, îndreptate împotriva poporului și a statului moldovenesc”, a declarat Igor Dodon.

Președintele țării a subliniat că trebuie să cunoaștem adevărata istorie a neamului nostru, să ne iubim țara, să păstrăm valorile pe care ni le-au lăsat drept moștenire marii strămoși ai neamului și să le transmitem viitoarelor generații.