CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, vine într-o vizită oficială la Chișinău

Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, se va afla în zilele de 30-31 octombrie într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația Președintei Maia Sandu.

În prima parte a zilei de luni, Președintele Rebelo de Sousa va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună, accesul mass-media se va face în baza legitimațiilor de presă și a acreditărilor.

Pe parcursul zilei, Președintele portughez se va întâlni cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu Prim-ministrul Dorin Recean și va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. 

În ziua de marți, Președintele Rebelo de Sousa va avea discuții cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ai Universității de Stat din Moldova. De asemenea, Președinta Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții în cadrul căruia companiilor portugheze prezente în regiune li se vor  prezenta oportunitățile din Moldova. În marja evenimentului va avea loc și ceremonia  de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări. 

Oportunități media:

Luni, 30 octombrie

11.00-11.15 - Ceremonia oficială de întâmpinare a Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa (Președinția Republicii Moldova). Reprezentanții mass-media sunt așteptați la Președinție începând cu ora 10:45.

12.25-12.55 - Declarații de presă ale Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa (Holul Președinției) 

13.50-13.55 - Depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt de către Președintele Marcelo Rebelo de Sousa

Marți, 31 octombrie

11.30-12.30 - Forumul oamenilor de afaceri  (Artcor)