CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Africii de Sud, Jacob Zuma, în legătură cu decesul lui Nelson Mandela

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe președintelui Republicii Africa de Sud, Jacob Zuma, în legătură cu decesul fostului președinte al țării, Nelson Mandela.

Prezentăm textul integral al mesajului:

”EXCELENȚĂ,

Cu un sentiment de profund regret am aflat despre trecerea în nefiinţă a ex-preşedintelui Republicii Africa de Sud, Nelson Mandela.

Politician cu renume, militant pentru respectarea drepturilor omului, erou al luptei împotriva apartheidului, Nelson Mandela, a fost primul președinte de culoare al Africii de Sud, ales prin vot universal.

În calitate de șef al statului, Nelson Mandela a promovat politica reconcilierii rasiale și a contribuit la combaterea sărăciei și inegalității. Numit „părinte al națiunii”, Nelson Mandela va rămâne în memoria generaţiilor drept una dintre cele mai mari personalităţi din istoria contemporană.

În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă rog să transmiteţi, Excelență, sincere condoleanţe poporului sud-african, familiei îndurerate, rudelor şi apropiaţilor”.