CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la târgul vinului „Cu dragoste din sudul Moldovei”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 2 noiembrie a.c., la târgul vinului „Cu dragoste din sudul Moldovei”, organizat de Combinatul de vinuri „Cricova” cu ocazia producerii primului vin nou în anul 2013.

Șeful statului a vorbit într-un discurs ținut în fața asistenței că tradiția de a produce vin, care este o filozofie a neamului nostru, trebuie menținută și dezvoltată.

Președintele Timofti a spus că Combinatul de vinuri Cricova este cartea de vizită a Republicii Moldova, și că galeriile sale faimoase, vinurile sale de înaltă calitate sunt apreciate de toată lumea de la noi și de peste hotare.

„Cine vizitează o dată beciurile de la Cricova, rămâne impresionat pentru toată viața. Mulți dintre oaspeții noștri de peste hotare, pe care i-am însoțit aici, cu diferite ocazii, mi-au mărturisit că au înțeles cu adevărat sufletul nostru abia după ce au luat cunoștință cu vinurile și ospitalitatea noastră”, a menționat președintele Timofti.

„Deschiderea fără precedent din partea partenerilor europeni pentru vinurile noastre trebuie prețuită, în sensul perfecționării tehnologiei de producere a vinurilor și promovarea lor prin metode moderne și eficiente”, a adăugat șeful statului.

La eveniment au participat foști și actuali oficiali ai Republicii Moldova, diplomați acreditați la Chișinău, reprezentanți ai companiilor care importă produse vinicole din țara noastră, vizitatori, turiști străini și colective artistice.