CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la Gala premiilor de performanță Edelweiss

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 12 decembrie a.c., la Gala premiilor de performanță Edelweiss. În cadrul  evenimentului, desfășurat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, au  fost decernate premii persoanelor care au obținut rezultate remarcabile în domeniile lor de activitate.

Șeful statului a oferit unui grup de zece elevi eminenți, laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale, Premiul special al Galei (un certificat în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare școlar).

„Persoanele care au obținut performanțe merită aprecierea societății. Întotdeauna am avut respect pentru munca bine făcută. Doar cu o astfel de atitudine putem spera că eforturile de modernizare a țării vor da rezultate”, a declarat Nicolae Timofti.

Șeful statului a spus că reformele inițiate de autorități vor permite edificarea unui stat de drept, în care persoanele talentate vor fi promovate datorită meritelor și nu în baza unor criterii obscure.

„Trebuie să construim Europa la noi acasă. Ne așteaptă un enorm șantier de muncă. Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul pentru realizarea proiectului de integrare europeană”, a spus președintele Nicolae Timofti.

Șeful statului a apreciat activitatea Fundației Edelweiss, implicată în activități caritabile, și a declarat că organizarea Galei premiilor de performanță arată că societatea moldovenească a învățat să aprecieze valorile.

La eveniment au participat parlamentari, miniștri, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, savanți și oameni de cultură.