CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Štefan Füle, Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 3 octombrie a.c., o întrevedere cu Štefan Füle, Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate.

Șeful statului a salutat prezența la Chișinău a oficialului european în preajma Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius. „Vom implementa reformele asumate în cadrul programului Parteneriatului Estic, în pofida rezistenței forțelor din interiorul și din exteriorul țării față de politica de apropiere de Uniunea Europeană. Autoritățile de la Chișinău dispun de voință politică pentru realizarea obiectivelor propuse”, a spus președintele țării.

Comisarul european a declarat, la rândul său, că reformarea justiției și combaterea corupției reprezintă testul principal pentru autoritățile de la Chișinău în procesul de aliniere la standardele comunitare. „Nu dorim să auzim doar declarații de intenții. Reformele trebuie să producă rezultate. Viitorul Republicii Moldova nu poate fi lăsat la cheremul unor funcționari care sfidează legea”, a spus Štefan Füle.

Oficialul european și-a exprimat nedumerirea în legătură cu unele decizii recente ale Curții Constituționale. „Comisia de la Veneția ar putea contribui cu soluții la reformarea acestei instanțe”, a notat Štefan Füle.

Comisarul European, care va participa la Chișinău la lucrările Forumului Societății Civile în cadrul Parteneriatului Estic, a subliniat importanța afirmării activismului civic al cetățenilor, ca un element de consolidare a democrației.