CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Rainer Lindner, directorul Comisiei de Est a Economiei Germane

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 17 septembrie a.c., o întrevedere cu Rainer Lindner, directorul Comisiei de Est a Economiei Germane, o asociație care reprezintă interesele a peste 180 de companii din Republica Federală Germană.

Șeful statului a subliniat importanța relației dintre Republica Moldova și Germania din perspectiva politicii de integrare europeană, promovată de autoritățile de la Chișinău. ”Vizita cancelarului german Angela Merkel la Chișinău în 2012 a contribuit la aprofundarea relațiilor moldo-germane”, a spus președintele Nicolae Timofti.

Referindu-se la embargoul vinurilor moldovenești, impus de Rusia, președintele Nicolae Timofti a apreciat susținerea de care s-a bucurat Republica Moldova din partea Parlamentului European. „În pofida sancțiunilor economice, Republica Moldova va respecta angajamentele asumate în cadrul Parteneriatului Estic în vederea parafării Acordului de Asociere și de Liber Schimb cu UE la Summit-ul de la Vilnius”, a spus Nicolae Timofti.

Rainer Lindner, directorul Comisiei de Est a Economiei Germane, a pledat pentru intensificarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Germania. El a declarat că parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere și de Liber Schimb cu Uniunea Europeană va aduce doar beneficii societății în toate domeniile. „Piață Uniunii Europene reprezintă o oportunitate pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova. Participând la târgurile de specialitate din Germania, vinificatorii au șansa să promoveze vinurile moldovenești”, a spus Rainer Lindner.

Directorul Comisiei de Est a Economiei Germane a declarat că asociația pe care o reprezintă susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei. „Uniunea Europeană va deveni astfel mai atractivă pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei din stânga Nistrului”, a spus Rainer Lindner.