CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 30 octombrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu ministrul de Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, aflat în vizită de lucru în țara noastră.

Președintele Timofti a salutat vizita la Chișinău a oficialului leton, despre care a spus că are o semnificație deosebită în contextul integrării europene a Republicii Moldova. „Noi prețuim experiența pozitivă de integrare europeană a Letoniei și suntem interesați în preluarea practicilor folosite de Letonia pentru reformarea instituțiilor sale publice”, a declarat Nicolae Timofti.

De asemenea, șeful statului i-a mulțumit lui Edgars Rinkēvičs pentru sprijinul financiar acordat de Letonia Republicii Moldova în scopul modernizării instituțiilor democratice din țara noastră în domeniile educației, justiției și administrației publice.

La rândul său, oficialul leton a subliniat că vizita sa este un semnal puternic de sprijin din partea Republicii Letonia pentru aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova. „Letonia pledează pentru încheierea Acordului de Asociere și pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană”, a declarat Edgars Rinkēvičs. Diplomatul leton a spus că este în așteptarea următorului summit al Parteneriatului Estic, programat să aibă loc la Riga în 2015. „Am convingerea că Republica Moldova va putea raporta la acea reuniune din 2015 efecte notabile ale asocierii sale cu Uniunea Europeană”, a adăugat Rinkēvičs.

La finalul întrevederii Nicolae Timofti i-a transmis lui Edgars Rinkēvičs o invitație președintelui Republicii Letonia, Andris Bērziņš, de a vizita Republica Moldova în viitorul apropiat, până la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius.