CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 4 octombrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Șeful statului a reiterat că Summit-ul Parteneriatului Estic, găzduit de Lituania, reprezintă un reper esenţial în coordonatele de politică externă ale Republicii Moldova. Președintele Timofti a subliniat rolul determinant al Lituaniei, în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene, în reușita reuniunii de la Vilnius. „Noi am reținut și am apreciat extrem de mult sprijinul pe care ni-l acordă constant, în mediul diplomatic și la forurile internaționale, doamna președinte Dalia Gribauskaite”, a menționat șeful statului.

Totodată, Nicolae Timofti a notat că autoritățile de la Chișinău sunt perfect conștiente că trebuie să ducă la îndeplinire angajamentele pe care și le-au asumat față de partenerii europeni și că reforma în justiție și combaterea corupției sunt teme prioritare pe agenda sa publică.

Linas Linkevicius, ministrul de Externe al Lituaniei, a salutat progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în procesul de modernizare a țării. „Republica Moldova se află în fruntea statelor participante la Programul Parteneriatului Estic al UE. Statutul de lider îi oferă Republicii Moldova șanse reale de a parafa și, ulterior, de a semna Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb în 2014, pe durata mandatului actualei Comisii Europene”, a spus diplomatul.

Ministrul de Externe al Lituaniei a arătat că, de asemenea, că la nivelul Uniunii Europene există o înțelegere deplină a situației în care Republica Moldova se confruntă cu presiuni politice și economice din partea Federației Ruse. Șeful diplomației lituaniene a remarcat în context că Republica Moldova va avea destulă susținere din partea partenerilor săi occidentali pentru a continua să avanseze pe calea integrării europene.