CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Frank Heemskerk, director executiv al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 16 septembrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu Frank Heemskerk, director executiv al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, care efectuează prima sa vizită la Chișinău.

Președintele Nicolae Timofi și-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al cooperării dintre Republica Moldova și Banca Mondială. „Dorim cu sprijinul Băncii Mondiale să dezvoltăm proiecte de cooperare economică cu statele Uniunii Europene”, a spus șeful statului.

Nicolae Timofti a subliniat importanța reformelor, care vor permite Republicii Moldova să avanseze pe calea integrării în spațiul comunitar. „Reformarea sistemului judiciar și crearea unui climat investițional atractiv pentru oamenii de afaceri reprezintă prioritățile autorităților de la Chișinău”, a spus Nicolae Timofti.

Directorul executiv al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Frank Heemskerk, a salutat eforturile de modernizare a țării, depuse de actuala guvernare. Oficialul a declarat că parteneriatul oferit Republicii Moldova de către Banca Mondială va permite creșterea nivelului de viață al cetățenilor. „Banca Mondială va oferi soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din țară, atragerea investitorilor străini și implementarea unor standarde moderne în agricultură. Creșterea competitivității produselor moldovenești pe piețele externe, diversificarea surselor de aprovizionare cu energie și ridicarea calității educației vor permite Republicii Moldova să aspire la un viitor mai bun”, a spus Frank Heemskerk.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti și Frank Heemskerk au abordat și alte chestiuni privind relația Republicii Moldova cu Banca Mondială.