CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Eric Rubin, asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 8 noiembrie a.c., o întrevedere cu Eric Rubin, asistent adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, la Reședința prezidențială.

Șeful statului a mulțumit oficialului american pentru susținerea politică și asistența economică acordată Republicii Moldova de către Statele Unite ale Americii. „În această perioadă determinantă pentru viitorul european al țării mele, apreciem înalt orice semnal de încurajare venit din partea prietenilor noștri americani”, a spus Nicolae Timofti.

De asemenea, președintele s-a referit la contribuția Statelor Unite în soluționarea conflictului transnistrean și a vorbit despre nevoia consolidării parteneriatului bilateral Republica Moldova-SUA şi avansarea calităţii dialogului politic spre un angajament care să servească intereselor strategice ale celor două țări.

Eric Rubin, la rândul său, a declarat că locul Republicii Moldova este în spațiul european și în cel transatlantic. „Ca răspuns la presiunile Federației Ruse asupra țărilor din Parteneriatul Estic, noi spunem că viziunea noastră este cea a unei Europe Unite, în care să domnească democrația”, a notat oficialul american. „Dacă aceste presiuni nu vor înceta, Statele Unite sunt dispuse să acorde mai multă susținere Republicii Moldova, inclusiv financiară, pentru a o ajuta să se apropie de spațiul occidental”, a adăugat asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Eric Rubin.

El a salutat, în altă ordine de idei, decizia autorităților de la Chișinău de a trimite un grup de militari moldoveni în Kosovo, pentru o misiune internațională de menţinere a păcii.

Nicolae Timofti și Eric Rubin au convenit în finalul întrevederii ca factorii responsabili din Executivele celor două țări să elaboreze noi proiecte de colaborare moldo-americane, în vederea intensificării raporturilor bilaterale.