CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu reconfirmă, la o reuniune internațională de nivel înalt, angajamentul Republicii Moldova în materie de acțiune climatică

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj video participanților la evenimentul virtual la nivel înalt al PNUD „Ambiții din prima linie: celebrăm campionii pentru angajamentele lor de acțiune climatică“. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Conferinței părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26).

În mesajul adresat, șefa statului menționează că schimbările climatice reprezintă una din marile provocări ale prezentului, iar Republica Moldova s-a angajat să sprijine efortul global de reducere a efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70% față de nivelul anului 1990. „Suntem pregătiți să acționăm pentru a atinge o cifră și mai ambițioasă, însă pentru a putea obține acest rezultat trebuie să acționăm împreună”, a spus Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.