CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu: „Vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvolte afacerile în mod onest”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri cu 15 antreprenori care, după mai mulți ani de străinătate, au revenit acasă și au deschis afaceri în Moldova. Ei au reușit acest lucru prin intermediul investițiilor proprii și cu ajutorul oferit de Programul PARE 1+1, sprijinit de stat.

Șefa statului le-a ascultat istoriile și a discutat despre problemele cu care se confruntă acești oameni, care prin investițiile lor creează noi locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Ei au precizat că cel mai greu le vine în relația cu statul și cu unele instituții publice care nu înțeleg rolul sectorului privat. „I-am asigurat că vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvolte afacerile în mod onest - și acesta este mesajul meu pentru toți moldovenii care doresc să se întoarcă în țară și să-și clădească aici viitorul. Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”, le-a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit Președintei, statul trebuie să le vină în ajutor, iar guvernarea este determinată să creeze un mediu de afaceri prietenos cu businessul pentru toată lumea - și cei de acasă, și cei care se gândesc să revină la baștină. „Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii. Doar așa vom crește economia”, a spus Maia Sandu.