CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu la întrevederea cu Prim-ministra Republicii Lituania, Ingrida Šimonytė: „Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea între țări”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Prim-ministra Republicii Lituania, Ingrida Šimonytė, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Oficialele au discutat agenda bilaterală dintre cele două țări, fiind punctate și prioritățile de viitor. „Ne dorim să dinamizăm schimburile comerciale și să sporim cooperarea în domenii precum sănătatea, infrastructura de transport, conectivitatea energetică”, a menționat șefa statului în cadrul discuțiilor. 

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit doamnei Šimonytė, în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru solidaritatea manifestată constant de Lituania față de țara noastră. „Am simțit acest sprijin în cadrul instituțiilor europene, prin promovarea intereselor noastre în contextul Parteneriatului Estic, dar și în ultimii doi ani de luptă cu pandemia. Este o prietenie la care ținem și pe care suntem hotărâți să o dezvoltăm în continuare”, a mai declarat doamna Maia Sandu.