CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a discutat cu elevii și studenții care au câștigat concursul internațional INTEL AI GLOBAL Impact Festival

Șefa statului i-a salutat astăzi la Președinție pe câștigătorii prestigiosului concurs internațional INTEL AI GLOBAL Impact Festival: Adrian Badan, Marian Soltan, Vlada Pulbere, Anastasia Panfil, Daniela Băluțel, Ciprian Meriacre, Eduard Balamatiuc, Daria Gheorghieș. „Am discutat cu acești elevi și studenți despre proiectele cu care au participat la concurs și modul în care vor să continue să exploreze domeniul inteligenței artificiale. I-am felicitat pentru munca depusă și le-am spus că ne mândrim enorm cu succesele lor”, a spus Președinta. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu a punctat că tehnologiile sunt  parte integrantă a vieții noastre și este important să știm cum să le folosim pentru binele nostru comun. „Ministerul Educației și Cercetării promovează, împreună cu partenerii de dezvoltare, învățarea profesiilor viitorului în țara noastră. În același timp, încercăm să atragem companii care deservesc piața de tehnologie globală și să creăm locuri de muncă pentru cei pasionați de tehnologii”, a mai subliniat șefa statului.

Președinta a mai adăugat că: „Astfel de tineri sunt un exemplu de urmat pentru toți tinerii noștri. Munca și disciplina de a învăța pe tot parcursul vieții sunt elemente cheie pentru a obține succes în orice domeniu”.