CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu membrii delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, eurodeputații Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Vlad Nistor și Maria Grapini, care se află într-o vizită la Chișinău. Șefa statului le-a mulțumit pentru tot sprijinul acordat țării noastre de instituțiile europene atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și ca răspuns la criza gazelor.

Discuțiile cu europarlamentarii s-au referit la prioritățile Republicii Moldova în relația cu UE, Președinta Maia Sandu reiterând că integrarea europeană rămâne o prioritate cheie pentru noi. „Cetățenii Republicii Moldova au dat un semnal puternic că vor să vadă acasă o democrație europeană, iar noi vom continua reformele pentru a asigura acest lucru”, a menționat doamna Maia Sandu.

La finalul întrevederii, Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova. Distincția de stat i-a fost acordată în semn de apreciere pentru susținerea obiectivului de integrare europeană a țării noastre și a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în Republica Moldova. „De mai mulți ani, Siegfried Mureșan este un prieten de încredere și un promotor al intereselor țării noastre în instituțiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri”, a spus Președinta Maia Sandu în cadrul ceremoniei de acordare a distincției.