CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Qimiao Fan, director de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 12 noiembrie a.c., la reședința prezidențială, o întrevedere cu Qimiao Fan, director de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Belarus și Ucraina.

Șeful statului şi-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al cooperării dintre Republica Moldova și Banca Mondială, menţionând că proiectele implementate cu sprijinul acestei instituţii financiare internaţionale contribuie la realizarea reformelor necesare în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Belarus și Ucraina, Qimiao Fan, a salutat eforturile de modernizare a țării, întreprinse de autoritățile de la Chișinău. „Pe 5 septembrie 2013 a fost aprobată Strategia de parteneriat dintre Republica Moldova și Banca Mondială, care prevede alocarea a 570 de milioane de dolari SUA în următorii patru ani pentru susținerea reformelor, în special în domeniile educației și sănătății, îmbunătăţirea climatului investiţional, sporirea competitivităţii economice şi perfecţionarea sectorului financiar”, a declarat Qimiao Fan.

Reprezentantul Băncii Mondiale a precizat că unul dintre cele mai importante  proiecte de modernizare a infrastructurii, care va beneficia de suportul financiar al instituției, va fi cel ce vizează reformarea companiei Termocom.

Oficialul a atras atenția asupra necesității asigurării de către instituțiile abilitate ale statului a transparenței tranzacțiilor de pe piața financiar-bancară.

La rândul său, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat încrederea că proiectele realizate în parteneriat cu Banca Mondială vor permite creșterea nivelului de viață al cetățenilor.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti și Qimiao Fan au abordat și alte chestiuni privind relația Republicii Moldova cu Banca Mondială.