CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Membrii noului Guvern au depus jurământul în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Membrii noului Guvern au depus jurământul astăzi, 30 iulie a.c., la Palatul Republicii, în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În cadrul ceremoniei de învestire a Guvernului Streleț, șeful statului a adresat următorul mesaj miniștrilor:

 

Stimate domnule prim-ministru,

Doamnelor și domnilor miniștri,

Doamnelor și domnilor ambasadori,

Onorată asistență.


Suntem în fața unui nou început.

O nouă garnitură guvernamentală este gata să preia treburile țării, pe care urmează să le administreze de o manieră care să readucă liniștea în societate, să atenueze diferențele sociale și să restabilească contactele cu partenerii internaționali de dezvoltare.

Trebuie să remarc faptul că formarea unui nou Guvern a fost posibilă datorită moderației și capacității de a înțelege corect lucrurile de care au dat dovadă în această perioadă dificilă partidele de orientare proeuropeană, PLD, PD și PL.

În definitiv, aceste formațiuni politice au acționat după cum le este misiunea încredințată prin vot de popor, înlăturând diferențele ce le separă și procedând, în mod logic și firesc, la crearea unei Alianțe de Integrare Europeană.

Urmează, după cum spuneam, o perioadă plină de responsabilități și de provocări cărora trebuie să le facem față împreună.

Aplicarea precisă și consecventă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este o prioritate absolută.

Implicit, trebuie reluate și implementate numeroasele proiecte pe care le avem în derulare, în diverse domenii, de la cel social până la cel energetic.

Pas cu pas, vom readuce Republica Moldova pe un făgaș care să asigure în societate bunăstarea și stabilitatea.

Fiecare dintre Dumneavoastră, doamnelor și domnilor miniștri, trebuie să arătați performanță în domeniile pe care le veți administra.

Aveți în persoana președintelui un susținător al tuturor demersurilor care să ducă la realizarea obiectivelor de interes național.

Vă rog să găsiți soluții pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași dintre conaționalii noștri, asupra cărora apasă povara unor prețuri majorate, la gazele naturale și electricitate, dar nu numai. Nu-i putem lăsa pe oamenii care trăiesc la limita existenței singuri în fața acestor greutăți.

Reformele începute trebuie să continue. În justiție, educație, economie  și în alte domenii. Majoritatea parlamentară are obligația să susțină inițiativele Guvernului care se încadrează în procesul de reforme europene, și astfel se va asigura acea conlucrare firească ce trebuie să existe între puterea executivă și cea legislativă.

Vă urez succes pe această cale. Lucrați pentru oameni și oamenii vă vor susține.

Așa să ne ajute Dumnezeu.