CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina

Ușile Președinției se deschid pentru publicul care dorește să viziteze expoziția de fotografii, realizate de jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, care au mers pe urmele războiului din Ucraina. Președinta Maia Sandu a discutat cu jurnaliștii documentariști despre experiența lor.

„Peste câteva zile se împlinesc doi ani de când a început războiul în Ucraina. De aproape doi ani, Rusia bombardează și atacă zilnic localitățile ucrainene, aducând moartea în casele oamenilor pașnici și nevinovați”, a spus șefa statului. 

Președinta a menționat în mesajul său că jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, în drumul lor, au surprins realități greu de imaginat pentru secolul nostru, dar care pot fi vizualizate în cadrul expoziției de fotografie deschisă la parterul Președinției. 

Expoziția este un semn de recunoștință pentru rezistența eroică a Ucrainei și poate fi vizitată până pe 3 martie, de luni până vineri, între 17.00 și 19.00, iar sâmbătă și duminică - între 12.00 și 15.00. 

„Le mulțumesc și jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru că au avut curajul să meargă pe teren și prin munca lor să contribuie la reflectarea adevărului despre atrocitățile războiului din Ucraina”, a declarat Președinta Maia Sandu.